Fontos tudnivalók a hajhosszabbításről

és a haj ápolásáról

 

 

 

 Mi nők különbözőek vagyunk. Valaki a hosszú hajat, valaki a rövid hajat, valaki mindkettőt szereti. De úgy vélem, hogy a nők többsége a hosszú hajat részesíti előnyben. Sokan nem bírnak arra várni, hogy megnőjön a hajuk, valaki nem tudja megnöveszteni, mert törékenyek a hajvégei, valaki kevesebb hajkoronával rendelkezik... Nekik lett kitalálva a hajhosszabbítás, ami által egy rövidebb, vagy középhosszú hajból könnyedén hosszút, extra hosszút és dús hatást lehet elérni. Többféle módszer létezik: hajfelvarrás, hőillesztés, ultrahang, csomózás, gyűrűzés..

 

 

 

    Ezek közül én a hőillesztéses hajhosszabbítást alkalmazom, mert úgy gondolom, hogy kényelmes, tartós, és könnyen kezelhető a Vendégek számára. Úgy működik, hogy a hajat tincsekben illesztjük a saját hajtincseinkhez. Az illesztendő haj vége tincsenként keratinnal van ellátva fél cm-es részen. A keratint hőillesztő gép segítségével megolvasztjuk, hozzáillesztjük a saját hajtincsünkhöz, majd hozzá sodorjuk. A keratin levegőre megszilárdul, és kész egy tincs, majd így végezzük a haj többi részén(kalaprész alatt dolgozunk).

Tartóssága: Kb. 3 havonta ismételni kell, leszedni, majd újra felrakni a hajat.

 

 

Lépései:

 

-Felrakás: ez az első lépés, ha még nincs hosszabbított hajad. Tehát felillesztjük a hajat. Kb. 1-2 órát vesz iénybe.

 

- Leszedés:  3 hónap után visszajössz hozzám, már nőtt 3 cm-t a hajad (havonta kb. 1 cm-t). Ha betartottad az utasításokat, akkor a saját hajadban nem képződtek csomók, így könnyű dolgom van, leszedem a hajat egy speciális módszerrel, és kifésülöm a hajad. Ha csomók vannak a saját hajadban, akkor azt is ki kell fésülni, és csak utána rakom vissza a póthajat.  Jó esetben 1 órát vesz igénybe, csomós haj esetében akár 2-3 órát is.

 

-Újra keratinozás: Miután leszedtem a póthajat, levágom az elhasználódott keratinos végeket, majd újra keratinozom, és visszaillesztem a saját hajadhoz. 1-2 órát vesz igénybe.

 

Ápolás:

   

A levágott haj sérülékenyebbek, mint a fejünkön lévő, ezért nagyon fontos az ápolása, hogy minél tovább megmaradjon szépnek és egészségesnek.

Hogyan teheted?

 

- Kell egy gyengéd sampon, ami kíméli a hajat, egy tápláló hajpakolás, valamint elengedhetetlen egy hajvéápoló szérum, mert az segít megőrizni a haj fényét, és véd a kiszáradástól. Az olívaolaj is nagyon jótékony hatású. Rakhatsz vizes hajra, és szárazra is egyaránt.

-Soha ne fésüld a hajad vizesen, vagy félszárazon, tönkre teheti a hajad, hátrahajtott fejjel moss hajat, soha ne előrehajtott fejjel. Hajmosás után törölközővel nyomkodd ki a vizet a hajadból, ne dörzsöld(ez nem csak a póthajra érvényes). Sörtés kefévelvel fésüld, legalább naponta kétszer, először a  hajvégektől, utána haladj felfelé a fésüléssel.  A legjobb, ha hagyod szabad levegőn megszáradni, ha mégis szárítanád, ne forró levegővel. Ezek elhanyagolása a haj károsodásához vezethet, élettartalma lecsökkenhet. Kerüljük a tengervízzel, erősen klóros vízzel való érintkezést, szárító hatású. A szaunázás is, tönkre teheti a hajat, így szaunázás közben egy vizes törölközőt csavarjunk fejünk köré, ezzel védve a hajat. 

- Hajmosásnál a pakolás, vagy balzsam ne érjen az illesztett felülethez, mert megoldja a keratint, ezáltal a hajtincsek kieshetnek.

- A sampon, balzsam, pakolás ne legyen gyümölcssavas.

- Alvásnál, strandon a hajat össze kell kötni, hogy ne csomósodjon.

- Három havonta ismételni kell a műveletet.

-A hajvasalóval csak a hajat szabad vasalni, a keratinhoz ne érjen hozzá, mert megolvasztja azt, és kieshet a hajtincs.

-A hajvasalás árt a hajnak, ezért a póthajat csak ritkán vasald, hogy minél tovább szép maradjon.

 

 

Egyéb tudnivalók a hőillesztésről, garancia:

 

- A hőillesztés nem ártalmas a hajnak, illesztéskor minimális ideig érintkezik az illesztőgép a  hajjal.

- A hajnak és a hőillesztésnek magas ára van, ezzel számolni kell, mielőtt az ember belevág. 3 havonta az illesztést célszerű ismételni, hogy a saját hajadban ne képződjenek csomók, a póthaj kb. 1-2-3 év után elroncsolódik, tehát utána újat kell venni. Újra keratinozásnál kb. 1-2 dkg haj selejtbe mehet, amit érdemes pótolni.

- Átlagosan 10-15 dkg póthaj szükséges egy átlagos mennyiségű hajhoz, ha nagyon sok vagy rövidebb a hajad, akkor ez akár a duplája is lehet.

- Hőillesztés után sok esetben a hajat  fazonra kell vágatni, amit nálam meg is tehetsz.

- A póthajat beszerzem, megbeszéljük a részleteket, hogy milyen hajat szeretnél, esetleg egy személyes találkozó alkalmával. A póthajat előre kell fizetni.

- Az általam beszerzett hajra és a munkámra 3 hónap garanciát vállalok az ápolási szabályok betartása mellett.

-Hozott hajjal is dolgozom, ebben az esetben garanciát nem tudok vállalni.